Featured POSTS Snooker Hírek

VI. Magyar Snooker Gála 2023

VI. Magyar Snooker Gála 2023

2023. március 4-én jön a VI. Magyar Snooker Gála, az eddigi legnagyobb szabású hazai professzionális snooker rendezvény, két profi játékost láthatnak a hazai  rajongók a Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

A snooker gála helyszíne: GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK, 1146 Budapest, Istvánmezei út 3.

A VI. snooker gála időpontja:  2023. március 4.

Délutáni program: 14.00 – 17.00

Esti program: 20.00 – 23.00

A VI. Magyar Snooker Gála 2023 programja

Folytatjuk a sikerszériát! 2023. március 4-én, három év kényszerszünet után a Magyar Snooker Gála egy régóta várt szenzációval tér vissza. Budapestre érkezik minden idők legjobb és legkeresettebb snookerjátékosa, a hétszeres világbajnok és világranglista első, Ronnie O’Sullivan. A gyors és látványos játéka miatt Rakéta becenévre hallgató angol neve hosszú évek óta egyet jelent a snookerrel.

Ellenfele a sportág legjobb északír játékosa, Mark Allen lesz, aki szintén többszörös pontszerző torna nyertes, 2018-ban a Mesterek Tornáján is győzni tudott. Jelenleg a világranglista 10. helyén áll.

Ronnie O’Sullivan elképesztő népszerűsége garancia arra, hogy az eseményt minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi majd mind a szurkolók, mind pedig a média részéről. A Gála hagyományaihoz híven ezúttal is két előadással készülünk, és biztosak vagyunk abban, hogy 2023. március 4-e snooker lesz a maximumon.

Ronnie O’Sullivan

Ronnie O’Sullivan minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb snookerjátékosa. Ő tartja a sportág szinte összes rekordját: 39 pontszerző tornagyőzelem, amiből hét világbajnoki cím, hét Masters elsőség és ugyancsak hét UK-trófea tulajdonosa. Ronnie O’Sullivan lökte messze a legtöbb százas breaket és maximumot.

Nem véletlen, hogy sokan vele azonosítják a snookert. Tömegek vannak, akik csak miatta nézik a versenyeket, és amelyiken elindul, ott biztos a teltház, hiszen rendkívül látványos játéka és vibráló egyénisége garancia a tökéletes szórakozásra.

Ronnie O’Sullivan 1992 óta profi, tehát a 31. szezonját futja a Main Touron. 46 évesen is kiemelkedik a mezőnyből, amit fényesen bizonyított a 2022-es világbajnoki cím megszerzésével. 

A Rakétának hivatalosan 15 maximum break-je van, de csak azért ennyi, mert a bemutatókon lökött 147-es breakek nem számítanak bele a listába. A gálákon kifejezetten rámegy a maximumokra, és nem egyszer előfordult, hogy akár kettőt is odatett egy napon.

A 2022/23-as idényt egészen csodálatosan kezdte, hiszen megnyerte az elképesztő, 9000-es nézőcsúcsot hozó Hong Kong Masterst, ahol az elődöntőben Neil Robertsont, a fináléban pedig a hazaiak sztárját, Marco Fu-t győzte le. Életet legjobb versenyének nevezte ezt a tornát a rengeteg néző és az általuk teremtett hangulat miatt. Ezek alapján Budapestet is imádni fogja!

Mark Allen

Mark Allen Észak-Írország legjobb snookerese. A Masters 2018-as győztese, hat pontszerző trófea tulajdonosa. A 36 éves Allen 2009 óta folyamatosan meghatározó tagja a snooker elitjének, megszakítás nélkül a top 16 között találjuk. Több mint 500 százas breaket lökött, az örökranglistán mindössze tízen előzik meg.

Az eredményei mellett ő is az egyéniségével tűnik ki a mezőnyből. Allen körül mindig izzik a levegő, sosem rejti véka alá a véleményét, és bizony nem az udvariasságáról híres. Ugyanakkor végtelenül sportszerű játékos, és óriási küzdő, talán az egész mezőny legnagyobb harcosa.

Egyértelműen Allen az egyik legtehetségesebb játékos, aki még nem nyert világbajnokságot. Ebben jórészt a túlsúlya akadályozta meg. Csakhogy éppen Ronnie O’Sullivan tanácsait megfogadva 2022 nyarán leadott a kilóiból, és egy sportosabb, slankabb Allen vág neki a folytatásnak.

 

A bejegyzés alapja: https://www.snookergala.hu/

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .