Featured POSTS Snooker Hírek

10 kínai játékost tiltottak el

10 kínai játékost tiltottak el

Mérkőzések befolyásolására derült fény, amit a Liang Wenbo és Li Hang szervezett. A vizsgálat alapján ők voltak a irányítók és a fiatalabb játékosokat akár fenyegetéssel vették rá az együttműködésre, hogy a mérkőzéseket eladják, a megfelelő eredmények eléréséhez.

A független WPBSA Fegyelmi Bizottság kiosztotta a snooker meccsek eredményének eldöntésére vonatkozó botrány miatt kiszabott büntetéseket, két játékost – Liang Wenbo-t és Li Hangot – életfogytiglani eltiltással, Yan Bingtaót pedig öt évre felfüggesztették a korai felvétel és bűnösség miatt. Jason Ferguson, a WPBSA elnöke azt mondta, hogy ez egy „nagyon összetett eset”.

Liang Wenbo és Li Hang egyaránt 43.000£ büntetést és örökre vonatkozó eltilást kapott.

Liang Wenbo

Liang 292 százast és 3 maximum breaket is elért, a 2016-os English Open győztese, a 2021/22-es szezonban is elért 3 elődöntős szereplést. 2021. júliusában Sheffield belvárosában többször megütött és megrúgott egy nőt, majd családon belüli erőszakban is bűnösnek találták, így nagyjából fél éves eltiltással súlytották. A 2022-es British Open selejtezőjébe visszatért. De 2022. októberében már újra felfüggesztették, mikor elindult a vizsgálat a mérkőzések befolyásolása miatt. A független fegyelmi bíróság Liangot bűnösnek találta öt mérkőzés eredményének manipulálásában és összeesküvésben, valamint abban, hogy rábírta más játékosokat kilenc mérkőzés eredményének elérésére. Bűnösnek találták a mérkőzésekre való fogadásban, a játékosok fenyegetésében, a bizonyítékok megsemmisítésében és a nyomozásban való együttműködés elutasításában.

Li Hang

Li Hang pályafutása kevésbé volt kiemelkedő. Összesen 111 százas breaket ért el, de maximumot nem sikerült a profik között töltött 12 éve alatt. Két elődöntős szereplé írható a neve mellé. A főkolompost Liang mellett ő volt a másik főszereplője a csalási sorozatnak.

A csalás többi szereplője és büntetéseik

A további nyolc játékosnak egyaránt 7500 fontot kell fizetnie. Ami ennél jóval fontosabb: mindnyájuk eredeti büntetését mérsékli a tény, hogy beismerték bűnösségüket.

Lu Ning

Nyolc év eltiltást kapott, melyet öt évre és négy hónapra mérsékelt a beismerés. A UK Championship egykori elődöntőse így 2028 áprilisában térhet vissza.

Yan Bingtao

Hét év hat hónap eltiltást kapott, melyet öt évre mérsékelt a beismerés, így 2027 decemberében térhet vissza.

Chen Zifan

Hét év hat hónap eltiltást kapott, melyet öt évre mérsékelt a beismerés, így ő 2027 decemberében térhet vissza.

Zhang Jiankang

Négy év öt hónap eltiltást kapott, melyet két évre és tizenegy hónapra mérsékelt a beismerés, így ő 2025 decemberében térhet vissza.

Bai Langning

Négy év eltiltást kapott, melyet két évre és nyolc hónapra mérsékelt a beismerés, így ő 2025 augusztusában térhet vissza.

Zhao Jianbo
Három év hat hónap eltiltást kapott, melyet két évre és négy hónapra mérsékelt a beismerés, ő így 2025 áprilisában térhet vissza.
Chang Bingyu
Három év eltiltást kapott, melyet két évre mérsékelt a beismerés, így ő 2024 decemberében térhet vissza.
Zhao Xintong

Két év hat hónap eltiltást kapott, melyet egy évre és nyolc hónapra mérsékelt a beismerés. A UK 2021-es győztese 2024 szeptemberében térhet vissza.

Jason Ferguson, a WPBSA (Biliárd és Snooker Világszövetség) elnöke ezt nyilatkozta:
Nagyon összetett volt ez az ügy. Szívfacsaró látni, hogyan estek áldozatul fiatal játékosok két idősebb snookeres által kifejtett nyomásnak. Az ő ténykedésüket örökös eltiltással büntettük, semmilyen snookerversenyen nem vehetnek részt a továbbiakban.
Ez az eset elrettentő példa kell legyen mindazoknak, akik befolyásolni akarják a mérkőzések eredményét. Aki ezzel próbálkozik, az biztos lehet benne, hogy a cselekedete ki fog tudódni, és komoly büntetésben fog részesülni.
Annak viszont örülök, hogy a bizottság úgy találta, nincs bizonyíték arra, hogy az illegális viselkedés szélesebb körben lenne jelen a snookeres társadalomban.”

„A WPBSA továbbra is határozottan fel fog lépni azokkal szemben, akik megpróbálják manipulálni a sportot, és a mai eredmény egyértelmű üzenetet közvetít, hogy a snookerben nem tolerálják a mérkőzések eredményének a manipulációját.”

Az eredeti bejegyzés alapján: https://www.eurosport.com/snooker/snooker-match-fixing-two-given-lifetime-bans-yan-bingtao-suspended-for-five-years-among-raft-of-puni_sto9645838/story.shtml , https://www.eurosport.hu/snooker/liang-wenbo-es-li-hang-orokos-eltiltast-kapott_sto9646030/story.shtml

Hasonló snooker bejegyzések

  • Zhao JianboZhao Jianbo Zhao Jianbo Született: 2003. augusztus 27. (Kína) Profi Snookerjátékos: […]
  • Chang BingyuChang Bingyu Chang Bingyu Született: 2002. augusztus 8. (Kína, Golmud, Qinghai  ) Profi […]
  • Lu NingLu Ning Lu Ning Született: 1994. január 1. (Kína, Jilin) Profi Snookerjátékos: 2014–2016, […]
  • Yu Delu és Cao Yupeng eltiltásaYu Delu és Cao Yupeng eltiltása Yu Delu és Cao Yupeng eltiltása több évre bundázás miatt Két kínai játékost találtak […]
  • Zhao XintongZhao Xintong Zhao Xintong Született: 1997. április 3 (Kína, Xi’an, Shaanxi) Profi Snookerjátékos: […]
  • Li HangLi Hang Li Hang Született: 1990. október 4 (Kína, Jinzhou, Liaoning) Profi Snookerjátékos: […]
  • Chen ZifanChen Zifan Chen Zifan Született: 1995. szeptember 17. (Kína) Profi Snookerjátékos: […]
  • Yan BingtaoYan Bingtao Yan Bingtao Született: 2000. február 16. (Kína, Shandong, Zibo) Profi […]
  • World Cup 2015World Cup 2015 World Cup 2015 A snooker verseny időpontja: 2015. június 15-21 A verseny helyszíne: […]
  • Liang WenboLiang Wenbo Liang Wenbo Született: 1987. március 5. (Kína) Profi Snookerjátékos: […]
Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .