Featured POSTS Snooker Hírek

David B. Gilbert Első Ranglista Győzelme

David B. Gilbert Első Ranglista Győzelme

Az angol snooker játékos a 2021/2022-es snooker szezon első ranglista versenyén győzni tudott, így megszerezte pályafutása első ranglista győzelmét.

A Championship League 30. csoportjában kezdte meg a versenyt, kiemeltként magabiztosan szerezte meg a csoport elsőséget és jutott a második szakaszba. A második szakasz H csoportjába kerül, ahol újra csak kevésbé tapasztalt játékosokkal került össze, így onnan is sikerült könnyen továbbjutnia a harmadik szakaszba. Ebben a szakaszban már Allister Carter, Ryan Day és Cao Yupeng volt az ellenfél, de a nehéz csoportellenfelek ellenére is sikerült a döntőbe jutás. Ott az addig nagyon jó formában játszó Mark Allen ellen tudta megfordítani és megnyerni 3-1 arányban a döntőt.

2002-ben mutatkozott be a profik között, de elsőre nem lett sikeres. 2005-ben került újra vissza, de elkerülték a jó eredmények. Nagyjából 2015-ig nem volt kiemelkedő eredménye. Ekkor az International Championship döntőjébe jutva figyelhettünk fel rá. Kezdett felnőni, hogy a kvalifikációt rendre túlélje, és mág több negyeddöntős szereplést elérnie.

2019-ben már a German Masters döntőben láthattuk, majd a World Championship elődöntőben is szerepelt.

Lassan jönnek az eredmények, már 2 maximum break és 308 százas breaket ért el. Az eddig a ranglista 10. helyét elért játékostól akár várhatjuk a további javulást.

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .