Featured POSTS Snooker Hírek

Robert Milkins első ranglista győzelme

Robert Milkins első ranglista győzelme

Az angol snooker játékos a 2021/2022-es snooker szezon Gibraltar Open snooker versenyén nyert, így megszerezte pályafutása első ranglista győzelmét.

A Gibraltar Open 2022-t a ranglista 44. helyéről kezdte, a honfitársát, Kyre Wilsont győzte le 4-2 arányban. A 40. helyen rangsorolt játékos az első körben Lei Peifan kínai játékost győzte le 4-0 arányban, majd Jamie Wilsonnal szemben is 4-1-es győzelemmel jutott tovább. A harmadik körben már kicsit szorosabb 4-3 arányú győzelmet aratott, viszont ekkor Mark Allen ellen győzött. A negyedik körben Lyu Haotian ellen nyert 4-2-re, majd a negyedöntőben a meglepetésre jól szereplő Ben Hancorn-t állította meg 4-2 arányban. A szintén jó szereplő Jak Jones elleni 4-2 arányű győzelme vezetett a döntőbe.

Igaz szinte végig elkerülte a magasan rangsorolt játékosokat, de így is jjó eredmény volt az első ranglista verseny döntős szereplése. A döntőben Kyren Wilsonnal találkozott, az első három játékot meg is nyerte, ezzel megalapozva a győzelmét. Wilson 3-2-re még fel tudta küzdeni magát, de a megfordítani már nem sikerült a döntőt.

Nagyon kevés százast szokott elérni a 27 éve a profik között szereplő játékos, olyan 10 százas szezononként. Ebben a szezonban is csak 2-t ért eddig el. Összesen 173 százast ért el a pályafutása alatt, amiből 2 147-es maximum break is lett.

Győzelmével 50.000 £-tal lett gazdagabb, most 15 helyet ugrott előre a hivatalos ranglistán, így most a 28. helyre ugrott.

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .