Snooker Hírek

Negyedszer lett snooker-világbajnok Ronnie O’Sullivan

Negyedszer lett snooker-világbajnok Ronnie O’Sullivan

A Betfred.com World Championship, a sheffieldi snooker világbajnokság döntőjének harmadik folytatásában minden úgy folytatódott, mint az első két részben – O’Sullivan tovább növelte előnyét Ali Carterrel szemben.

A ‘Rakéta’ a szakasz első négy framejét megnyerve már 14-7-re is vezetett; a ‘Kapitány’ csak szépíteni tudott: 15-10-nél mentek pihenőre a játékosok.

Carter abban már bizonyos lehet, hogy javít előző világbajnoki döntőbeli találkozójuk eredményén: 2008-ban 18-8-ra kapott ki.

O’Sullivannek a befejező, esti szakaszban immár csak három újabb frame megnyerése kell a világbajnoki cím megszerzéséhez.

 

A Betfred.com World Championship, a sheffieldi snooker világbajnokság döntőjében a sportág egyik meghatározó alakjának számító Ronnie O’Sullivan ellenfele Ali Carter volt.

Az első három szakaszban 5-3, 5-4 és 5-3-ra nyertes O’Sullivan a végjátékban sem adott esélyt a felzárkózásra. Csak egyet elveszítve szerezte meg a még hiányzó három framet: 18-11 lett a végeredmény.

O’Sullivan eddigi 12 összecsapásuk során immár a 12. győzelmet aratta Carter ellen; világbajnoki döntőben még nem szenvedett vereséget: négyszer ért el a küszöbig, és minden alkalommal sikerrel vette az utolsó akadályt is – 2001, 2004 és 2008 után 2012-ben ismét a csúcsra ért.

Rajta kívül négyszer sikerült a világbajnoki cím elnyerése John Higginsnek; Steve Davis hat, Stephen Hendry hét világbajnokságot nyert.

 

Hasonló snooker bejegyzések

Joe