Featured POSTS Snooker Hírek

Bajnokok bajnoka 2014-es snooker verseny előzetes

Bajnokok bajnoka 2014-es snooker verseny előzetes

A Champion of champions elnevezésű snooker verseny, egy nem ranglista besorolású profi snooker verseny.

A verseny rangját a résztvevők kiválasztása garantálja, ugyanis a snooker szezon 16 csúcs játékosát hívják meg. Alapvetően a korábbi év győztese, a fontosabb snooker versenyek győztesei, majd a már részvételhez jutó snooker játékosok helyére a snooker ranglista alapján kerül kiválasztásra a játékos. Az 1978-ban alapított versenyt, egyszer 1980-ban rendezték meg, ezt követően a múlt évben került újra megrendezésre, akkor Ronnie O’Sullivan nyerte meg a versenyt.

A Bajnokok bajnoka 2014-es snooker versenyzői

A második éven a Bajnokok Bajnoka versenyt Coventry-ben a rangos Ricoh Arénában rendezik. A négy kiemelt játékos az idei eseményen: Ronnie O’Sullivan (1), Mark Selby (2), Neil Robertson (3) és Ding Junhui (4)  lettek.

A snooker verseny  2014 november 3-án kezdődik és november 9-ig tart. A Bajnokok Bajnoka versenyen indul az összes World Snooker esemény győztese az elmúlt 12 hónapból, a szabad helyeket pedig az aktuális világranglista alapján töltik fel.

A snooker verseny összdíjazása £ 270,000 , ebből a győztes £ 100,000 visz haza. A Bajnokok Bajnoka  versenyt az ITV4 fogja vetíteni élőben az Egyesült Királyságban.

A verseny  hétfő délután 1:00-kor kezdődik, majd 2:00-től Ding Junhui kezd Dominic Dale ellen. Barry Hawkins és John Higgns 4:00-tól kezdi meg a mérkőzését. Mark Selby kedden kezd  Steve Davis ellen, amit Judd Trump és Stephen Maguire összecsapása követ. Szerda lesz a címvédő Ronnie O’Sullivan bemutatkozása. Majd egy nap kihagyását követően kezd az UK Champion Neil Robertson.

A legtöbb snooker versenyző még az  International Championshipen lehet Chengdu-ban, a Bajnokok Bajnokát megelőző napon, így a meccsek beosztása attól függően történik, hogy ki esik ki hamarabb Kínában.

Matchroom Sport elnöke Barry Hearn elmondta: „A Bajnokok Bajnoka a legjobb lesz a legjobbak között, a szurkolók a Ricoh Arénában és az ITV4 előtt is garantáltan világszínvonalú snookert láthatnak az elejétől a végéig. A helyszín kiváló, és a megrendezés formátuma igen népszerűnek bizonyult az elmúlt évben. Ami a jövőt illeti, a mezőny nagyon nyitott, a játékosok kiválóak, minden adott hogy egy bátor ember megszorongassa a bajnok Ronnie O’Sullivan-t! ”

A jelenlegi ismert adatok alapján a következő 12 játékos kvalifikálta már magát a Champion of Champions 2014 snooker eseményre:

1. Ronnie O’Sullivan (Champion of Champions, Masters, Welsh Open)

2. Mark Selby (World Championship; ET1)

3. Neil Robertson (UK Championship, Wuxi Classic)

4. Ding Junhui (német Masters, China Open, AT1)

5. Judd Trump (Championship League Snooker, Australian Goldfields Open)

6. Shaun Murphy (World Open, ET8, Et3N)

7. Barry Hawkins (Players Championship Grand Final)

8. Stuart Bingham (Shanghai Masters, AT4)

9. Mark Allen (ET2)

10. Stephen Maguire (Red Hat World Championship)

11. Dominic Dale (Shoot Out)

12. Steve Davis (World Senior)

Hamarosan ki kell derülnie, ki lesz a 16 különböző bajnok és a hiányzó helyeket feltöltik a világranglista előkelő helyezéseit birtoklók, így az várható, hogy a következő négy legmagasabb rangú játékos kerül be az idei Champion of Champions snooker versenybe:

Marco Fu (9.)

Ricky Walden (11)

John Higgins (12)

Joe Perry (14)

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .