Featured POSTS Snooker Hírek

Ricky Walden 3. ranglista verseny győzelme

Ricky Walden 3. ranglista verseny győzelme

Az International Championship 2014 snooker verseny győztese Ricky Walden lett, aki a döntőben Mark Allent győzte le 10-7 arányban. Ezzel Ricky elérte a 2008-as Shanghai Masters és a 2012-es  Wuxi Classic után a 3. ranglista győzelmét. Az International Championship győzelem 125.000 fontot hozott a számára.

A végig izgalmas döntőben nem volt 2 framenél több előny a játékosok között, a vége a 31 éves Waldennek kedvezett, aki az utolsó 3 frame megnyerésével tudtam biztosítani a győzelmét.

Elég könnyű sorsolásnak mondhatnánk a győztes beosztását, a döntőbe jutási viszonylag könnyű dolga volt, az ellenfelei: Lyu Chenwei, David Morris, Zhou Yuelong, Joe Swail, Jamie Burnett és Robert Milkins voltak. De a rá jellemző szoros mérkőzéseken jutott tovább. A 16 között Joe Swaillel még 6-4-et játszik, de a negyeddöntőben Jamie Burnettet már meggyőző 6-1-gyel veri, de az elődöntőben Robert Milkins ellen is 9-2-es győzelemmel haladt tovább.

Ricky 2000-ben került be a profik közé, de 8 év kellett, mire megszerezte az első ranglista torna győzelmét Sanghajban. Ezzel és ezt követően bekerült abban a körbe, akik az elődöntőig elfoglalják a helyeket, megszerzik a jobb helyezéseket. Már kétszer bekerült az UK Championship elődöntőjébe, egyszer pedig a Crucible színházba, a World Championship előszobájába, talán mostani formájával újra sikerülhet, és megszerezhet egy Triple Crown címet.

 

 

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .