Featured POSTS Snooker Hírek

Judd Trump az új világbajnok

Judd Trump lett a 2019-es snooker világbajnok

A 2019-es Snooker World Championship győztese Judd Trump lett, az első világbajnokságát nyerte meg. 8 éve már találkozott a döntőben John Higgins-szel,de akkor a skót snookeres tudott nyerni. Most a világbajnokság alatt 100 százas break született, ami új csúcs a Crucible történetében, ebből a döntőben 11, John Higgins 4-et, Judd Trump 7-et ért el. Szorosnak tűnt a döntő az első kör után 4-4-es eredménnyel mentek pihenni, de az esti szakaszban Judd már 12-5-ös vezetésnél járt. A hétfő délutáni szakasz végén 16-9-re sikerült Higginsnek felzárkóznia, de így már csak 2 framet kellett a fiatal angol játékosnak nyernie, amit sikerült is két játszmában elérnie. A 18-9-es győzelem bár nem ritka, de most 10 éve volt csak hasonlóan simának nevezhető győzelem.

Higgins és Trump is hagyott ki fekete golyót, ami a maximumhoz lett volna szükséges, így nem is született maximum break az ezész snooker világbajnokság alatt. Még az elődöntőben szerzett 143-asat John Higgins. A skót játékos folymatosan 3. éve kerül a világbajnokság döntőjébe, de mind a hármat elveszítette, ezzel együtt a 8. döntős szereplése volt a tornán, 4-et meg tudott nyerni, de már 4-et viszont elveszített.

Judd Trumppal a 21. játékosr ünnepelhetjük, aki világbajnok tudott lenni. Eredményével Judd öt helyet javított, és a világranglistán a második helyre ugrott, megközelítette az első Ronniet. Mark Selby az egyik legnagyobb vesztese a World Championship versenynek, a mostani szereplésével négy helyet csúszott vissza a hatodik helyre.

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .