Featured POSTS Snooker Hírek

Allister Carter második 147-es maximum break

Allister Carter második 147-es maximum break

Az angol Allister Carter 1996-tól  profi snooker játékos a German Masters első kvalifikációs körében, 2016. december 8-án a kínai Wang Yunchen ellen megszerezte pályafutása második 147-es maximum break-jét profi snooker versenyen.

2013 nyarán Carternél az orvosok hererákot diagnosztizáltak. A snookervilágot sokkolta a hír, rengeteg játékos fejezte ki támogatását és kívánt gyors felépülést Alinak. 2013. július 2-án Cartert megműtötték, ezután kemoterápiára kellett járnia. Július 19-én Ali Carter a Twitterén jelentette be, hogy a műtét és a terápia sikeres volt, és szeptemberben, a Shanghai Mastersen tér vissza a profi snookerhez. (Végül már augusztusban rajthoz állt a European Tour harmadik állomásán.)

2014. május 24-én, kevesebb mint egy évvel sikeres felépülése után a WPBSA bejelentette, hogy Carternél tüdőrákot állapítottak meg az orvosok. Ezután intenzív kemoterápiás kezelésen kellett részt vennie. A snookerélet nagyjai közül ismét rengetegen fejezték ki biztatásukat és támogatásukat, emellett a WPBSA elnöke, Jason Ferguson így nyilatkozott: „Ali a legerősebb snookerjátékos, akit ismerek. A napokban beszéltem vele és biztosíthatok mindenkit, hogy teljes erejével veti bele magát az előtte álló komoly harcba.” A kezelések után már októberben visszatért a snookerasztalhoz, novemberben pedig már újra a hivatalos snookerbajnokság tornáin szerepelt. 2014 decemberében orvosai gyógyultnak nyilvánították.

Az egyre jobban lévő Allister Ali Carter most újabb csodálatos eredményt ért el azzal, hogy egy 147 maximum breaket sikerült összehoznia a 3. frameben, ezzel együtt magabiztosan jutott 5-0-val tovább a második körbe.

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .