Snooker Hírek

Újabb snooker bundabotrány, most Stephen Lee

Újabb snooker bundabotrány, most Stephen Lee

2013 szeptemberében újabb bundabotrány robbant ki, most Stephen Lee kapcsán merült fel a gyanú, amit a Snooker Világszövetség vizsgálata is megerősíteni látszik, miszerint Stephen Lee több mérkőzés, így világbajnoki mérkőzések eredményét is manipulálta az elmúlt években.

Stephen-Lee-160Pár 2008 és 2009-es mérkőzéssel kapcsolatosan bizonyossá vált, hogy Stephen Lee valóban legalább 7 mérkőzést bundázott meg bizonyos kéréseknek megfelelően. A 39 éves snooker játékost már 2012 év végén felfüggesztették, de a 12 éves eltiltását követően csak 50 éves korára térhet vissza snookerezni. Stephen Lee az ügynöke szerint fellebbezni fog a döntés ellen.

A WPBSA elnöke, Jason Ferguson elmondta, hogy továbbra is küzdenek a tiszta sportért, s ha bármikor hasonló dolog felmerül, akkor nagyon komolyan kezelik, s súlyos büntetésekben részesülhetnek a meggyanúsítottak.

Ronnie O’Sullivan is nyilatkozott, szerinte az ügy csak a jéghegy csúcsa, több játékosról is elképzelhetőnek tartja, hogy manipuláltak az eredményekkel. Úgy gondolja, hogy Lee-t csak kiszúrták ebből a csoportból és reméli, hogy az igazság kiderül. Kicsit tart ugyan, hogy őt is megbüntetik, mert kinyitotta a száját, de nem szeretné, ha az ilyen ügyeket a szőnyeg alá söpörnék.

 

 

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .