Snooker Hírek

John Higgins eladhatott pár meccset, fél évre tiltották el

John Higgins eladhatott pár meccset, fél évre tiltották el

A hír megjelenése: 2010 május – szeptember

A News of the World brit bulvárlap videofelvétellel  bizonyítottan húzta csőbe az akkori snooker ranglista élén tanyázó John Higginst, aki a videó tanulsága szerint 300,000 EUR-ot fogadott el, hogy pár framet elveszítsen.

John Higgins snooker játékos
John Higgins snooker játékos

A Nemzetközi Snooker Szövetség megvizsgálta az ügyet és fél éves eltiltásra ítélte Higginst. A háromszoros világbajnok végig tagadott és üdvözölte, hogy csak ennyi ideig nem játszhat. A sportág nagyjai korábban úgy nyilatkoztak, hogy a sport hírnevét árulta el Higgins a tettével, ezért örökre el kellene tiltani. Higgins azt állította, hogy egyetlen lökést sem adott le sem a felvételen szereplők, sem más hasonló kérésnek megfelelően, ő sosem csalt.

A News of the World bulvárlap azt állítja, hogy birtokába jutott egy videofelvétel, amelyen John Higgins és Pat Mooney a menedzsere megegyezik egy 300,000 EUR-s  , kb. 260,000 GBP-s , akkori átszámított 81 millió forintos üzleten, ami alapján az előzetes világranglistát vezető klasszis néhány megbeszélt frame-et elbukik négy különböző tornán. A dolog pikantériája, hogy épp ekkor a világbajnokság győztese 250 ezer fonttal gazdagodik, tehát kétségesnek tűnik, hogy ennyiért képes lett volna a pályafutását kockáztatni.
A video a megegyezésről.

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .