Featured POSTS Snooker Hírek

Stephen Hendry visszavonult

Stephen Hendry visszavonult

Minden idők legsikeresebb snooker játékosa, a hétszeres világbajnok Stephen Hendry a sheffieldi világbajnokság negyeddöntőjében 13-2-re kikapott Stephen Maguire-től, ezután a 43 éves skót bejelentette, hogy visszavonul.

„Nem most döntöttem így, már három hónapja elhatároztam, hogy vége. Az utóbbi tíz évben nem tudtam azon a szinten játszani, amelyen akartam, és ez egyre inkább visszavetett. Már a versenyek első és második fordulóiban megvertek olyanok, akikről tudtam, hogy nem jobbak nálam. Ebből elég volt. Sajnálom, hogy nem játszom többet itt, Sheffieldben, és szomorú, hogy az utolsó meccsem egy 13-2-es vereség, de legalább nem 13-0 lett…”

Hendryt sosem ragadták el az érzelmei, a bejelentésnél sem hazudtolta meg magát: „Nem, nem könnyeztem. Sosem voltam túl érzelmes ember, akkor sem, amikor nyertem.”

1986 óta volt profi, a 26 év alatt 36 nagy tornát nyert, és számos rekordot tart: sorozatban 27 éven át kvalifikálta magát a vb állandó helyszínére, a sportág szentélyébe, a sheffieldi Crucible Színházba, ahol 1990-ben – 21 évesen – ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka.

Tizenegyszer lökött maximális, azaz 147 pontos brake-t versenyen, a legutóbbit az idei vébén, ezzel – Ronnie O’Sullivannel megosztva – szintén csúcstartó. 1990 és 1998 között megszakítás nélkül vezette a világranglistát, ráadásul 2006-ban ismét visszakerült az első helyre. 775 darab 100 feletti brake-e van versenyeken, pályafutása alatt csaknem kilencmillió fontot keresett csak a snookerrel, és ennek többszörösét a reklámszerződésekkel.

Jimmy White, aki négyszer kapott ki tőle vb-döntőben, a Twitteren méltatta nagy riválisát: „Neki köszönhetek jó néhányat karrierem legjobb meccseiből és emlékeiből. Nem hiszem, hogy megdöntik a rekordjait.

A 2005-ös világbajnok Shaun Murphy azt írta: „Minden idők legsikeresebb játékosa visszavonul. Nem hiszem el.”

Elköszönt a királytól a skót teniszező, Andy Murray is: „Szomorú, hogy visszavonult, szerettem nézni a játékát gyerekkoromban. Igazi legenda, a valaha volt legjobb.”

Forrás:

MTI, Index

Hasonló snooker bejegyzések

Joe