Featured POSTS Snooker Hírek

Stephen Hendry 2 évre visszatér a profik közé

Stephen Hendry hétszeres világbajonk legenda visszatér

Elfogadta a két évre szóló meghívásos Tour kártyát a legendás skót snooker játékos Stephen Hendry, így már a hamarosan kezdődő 2020/2021-es snooker szezonban újra láthajuk játszani a profik között.

Emlékezthetünk, hogy Hendry a 2012 World Championship után vonult vissza, amikor egyébként a negyeddöntőben épp 11. maximumát érte el az akkor 43 éves játékos. Sokan szerették volna, ha marad, de akkor úgy érezte, hogy ez a jó döntés.

A most 51 éves skót sznúkeres a korábbi versenytársaihoz: Jimmy White, Ken Doherty és James Wattanahoz hasonlóan azonban most elfogadta ezt a lehetőséget és láthatjuk újra az asztalnál, nem csak a seniorok között.

Pályafutása során 7 világbajnoki címet, 5 UK bajnokit, hatszoros Masters,  36 ranglista verseny győzelmet, 775 százas breaket, ebből 11 147-es maximum breaket ért el, emellett még számos versenyt és eredményt ért el. Kora egyik legjobb játékosa volt, bár Ronnie O’Sullivan jó pár eredményét már túlszárnyalta, de a neve és eredményei már kitörölhetetlen részét képzi a snooker történelemnek.

A skót az 1990-es években elérte a snooker dominanciáját. 1990 és 1998 között nyolc egymást követő évben vezette a világranglistát. Hendry az évtized során megszerezte összes világbajnoki győzelmét is, a legutóbbi 1999-ben.

Hendry utoljára a 2005-ös Málta-kupán szerezte meg az ezüstérmet, amikor a döntőben legyőzte honfitársát, Graeme Dottot. Legutóbb a 2006/2007-es szezonban vezette a világranglistát. Hendry bepillantást engedett arra, hogy mire számíthatnak a rajongók, ha visszatér a szeniorok világbajnokságának elődöntőjébe.

Az első snooker verseny, amelyen Hendry játszhat, az European Masters lesz, amely 2020. szeptember 21. és 27. között kerül megrendezésre.

„Nagyon élveztem, hogy a közelmúltban ismét elértem a célomat a World Seniors-ban, és némi edzés után egyre magabiztosabbnak érzem magam a játékomban. Mindig is hiányzott a versenyzés lüktetése, és bár a teljesítmény tekintetében nincsenek elvárásaim, ez jó alkalom lehet arra, hogy kipróbáljam, hogyan térhetek vissza az asztalra.” 

 

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .