Featured POSTS Snooker Hírek

Neil Robertson elérte a Triple Crown győzelmet

Neil Robertson elérte a Triple Crown győzelmet

Az ausztrál Neil Robertson a vasárnap esti UK Championship döntőjére 1-5-ös hátránnyal érkezett a címvédő Mark Selby ellen, de a mérkőzés végén 10-7-es arányban sikerült győznie. Ezzel első külföldi snooker játékosként elérte a Triple Crown győzelmet, tehát profi pályafutása során megszerezte már mindhárom rangos tornán a győzelmet: UK Championship, Masters, World Championship.

Ő még csak a nyolcadik játékos a történelemben , aki képes volt megnyerni mind a három versenyt: Alex Higgins , Terry Griffiths , Steve Davis , Stephen Hendry , John Higgins , Mark Williams és Ronnie O’Sullivan után.

Amikor legyőzte John Higginst idén a Wuxi Classic-on, azt mondta, hogy az volt a legjobb játéka, amit valaha is játszott, de a 2013-as UK Championship döntőjében, a mérkőzés második részében határozottan a legjobb játéka volt, nyilatkozta Robertson a BBC-nek. Fantasztikus eredménynek tartja, hisz a kínai Ding Junhuit megelőzve sikerült megszereznie a Triple Crown eredményt.

A döntőben Mark Selby vezetett 5-1 arányban, innen kezdett felzárkózni Neil, mielőtt a szünetre mentek volna. Az első rész eredménye 5-3 volt még Selby javára. Robertson hozta az utolsó két frame-es formáját az esti részre is, így folyamatosan őrölte fel Selbyt, aki kicsit dekoncentráltnak tűnt. Így a legjobb 19 frame-ig tartó mérkőzés végül 10-7-es Robertson győzelemmel zárult.

Selby egyébként előtte szombaton érte el a profi versenyeken elért 100. 147-es maximum break-et, a döntőt is 130-as breakkel kezdte, majd 1-1 után 63, 49 , 39 és 35-ös breaket tudott már csak építeni. Ekkor már látszott, hogy a címvédő átlaga romlik. Robertson a szünet előtti két breaket 54 és egy kiválóan összeállított 123-as breakkel fejezte be. A szünetet követő részben újra Selby tudott győzni, bár csak 32-es break-et volt képes összeállítani, de az erre adott 56-os Robertson break is elegendőnek bizonyult tartani a különbséget. A 11 és 12. frame 122 és 132-es breakkel épült fel, ami már előre engedte sejteni, hogy ki mellé pártolt a szerencse. Újabb két sikeres Robertson menet következett. Ekkor ugyan még Selby egy 74-es breakkel képes volt egy kis reményt adni a rajongóinak, de aztán Robertson hozta a két utolsó break-et, ezzel az UK Championsip győzelmet és ezzel a Triple Crown teljesítését is.

 

Hasonló snooker bejegyzések

Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .